17. helmikuuta 2017

1989 Ylivoimaiset naiset

Hiihdon MM-kisat Lahdessa 1989 eivät olisi paremmin voineet alkaa: ensimmäinen hiihtomatka oli naisten kympin perinteinen ja heti kolmoisvoitto Suomeen. Voittajaksi selviytyi Marja-Liisa Kirvesniemi, Pirkko Määttä otti hopeaa ja Marjo Matikainen pronssia. Eikä menestys jäänyt tähän, niin vauhdikasta oli suomalaisnaisten meno!

Muutamaa päivää myöhemmin vuorossa oli viisi kilometriä pitempi matka myöskin perinteiseen tyyliin. 15 kilometriä hiihdettiin nyt ensimmäistä kertaa arvokisoissa. Myös muut kuin suomalaiset hiihtäjät kritisoivat matkojen samankaltaisuutta. Suomalaisista kisaan osallistuivat Tuulikki Pyykkönen, Pirkko Määttä, Marjo Matikainen ja Marja-Liisa Kirvesniemi.

Hiihto oli alusta lähtien kahden naisen kaksintaistelu. Marjo Matikainen lähti matkaan numerolla 37 ja Marja-Liisa Kirvesniemi hyvissä takaa-ajoasemissa numerolla 41. Marjon etumatka oli enimmillään 12 sekuntia, mutta sekunti sekunnilta Marja-Liisa otti kiinni. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Marjo voitti ja eroa oli maalissa tasan kaksi sekuntia. Tulostaulun näkymä ilahdutti suomalaiskatsojia: 1. Matikainen, 2. Kirvesniemi, 3. Määttä. Tuulikki Pyykkönen sijoittui hienosti kuudenneksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti