19. helmikuuta 2017

2014: Miesten parisprintin olympiavoitto Suomeen

Parhaimmillaan jopa 1,03 miljoonaa suomalaista seurasi samaa televisiolähetystä 19. helmikuuta 2014. Käynnissä oli Sotšin olympialaisten miesten parisprintin finaali, jossa Suomea edustivat Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi.

Viestistä ei puuttunut dramatiikkaa. Ankkuriosuudella voitosta taistelivat Jauhojärven lisäksi Saksan Tim Tscharnke sekä Venäjän Nikita Kriukov. Loppukirin alkaessa Jauhojärvi ja Tscharnke kolaroivat, minkä seurauksena saksalainen kaatui. Taistelua olympiavoitosta jatkoivat nyt Suomi ja Venäjä. Jauhojärvi pisti kaiken peliin ja hiihti ensimmäisenä maaliin, ja tv-lähetyksen selostajat puhkesivat hurjaan huutoon.

Riemua hillitsi hieman Tscharnken kaatumiseen johtaneesta tilanteesta Saksan Suomea vastaan tekemä protesti, jonka tuomarineuvosto kuitenkin hylkäsi. Jauhojärven ja Niskasen kultamitali oli nyt lopullisesti varmistunut ja Suomi voittanut olympiakultaa talviolympialaisissa ensimmäistä kertaa 12 vuoteen. Iloa lisäsi myös Aino-Kaisa Saarisen ja Kerttu Niskasen aiemmin samana päivänä hiihtämä naisten parisprintin hopea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti