8. toukokuuta 2017

1985: Suomalaisfinaali

NHL:n kausi 1984/1985 jäi historiaan erityisesti 208 pistettä runkosarjassa ja 47 pistettä pudotuspeleissä tehneen Wayne Gretzkyn dominoinnista, mutta siihen sisältyi myös suomalainen merkkipaalu. Stanley Cupin finaaleissa toukokuussa 1985 kohtasivat puolustava mestari Edmonton Oilers ja Philadelphia Flyers, ja ensimmäistä kertaa kummankin finalistin riveissä kiekkoili suomalaisia – Edmontonissa Jari Kurri ja Esa Tikkanen, Philadelphiassa Ilkka Sinisalo.

Philadelphia voitti yllättäen finaalisarjan avauksen kotiareenallaan Spectrumilla. Toisessa pelissä alkoi kuitenkin Wayne Gretzky -show, johon Philadelphian nuori joukkue ei pystynyt vastaamaan. Taustatukea supertähdelle antoi tutkapari Kurri, joka kirjautti pudotuspelien 18 pelissä komeat tehot 19+12=31.

Herrasmiesmäisestä pelistä Lady Byng Trophylla palkitulle Kurrille kausi 1984/1985 oli uran tehokkain. Myös Sinisalo kuului joukkueensa runkopelaajiin. ”Tiki” puolestaan debytoi Edmontonissa vasta pudotuspeleissä ja sai ensimmäisen Stanley Cup -sormuksensa pelaamalla yhdessä finaalisarjan ottelussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti