8. syyskuuta 2017

2013: Koperin trilleri

Suomen ja Venäjän alkusarjan ottelua koripallon EM-kisoissa 2013 on jäljellä kolme sekuntia. Venäjä johtaa niukasti 67–65 ja on etenemässä kohti voittoa ja paikkaa jatkopeleissä. Viime hetkillä Venäjän tähtipelaaja Aleksei Šved tekee kohtalokkaan virheen: hän rikkoo vaarattomassa tilanteessa Suomen kokeneinta pelaajaa Hanno Möttölää. Suomi-koriksen legenda upottaa kylmäverisesti molemmat vapaaheittonsa, ja edessä on jatkoaika.

Suomen koripallomaajoukkueen nousu kohti Euroopan huippua alkoi vuoden 2011 EM-kisoista, ja kaksi vuotta myöhemmin Sloveniassa nousukausi jatkui. Suomen alkulohkon otteluita Koperiin saapui seuraamaan tuhansia suomalaisfaneja, jotka nostattivat kansainvälistäkin huomiota saaneen fani-ilmiön.

Suomen ja Venäjän välisen jännitysnäytelmän ratkaisu nähtiin vasta toisella jatkoajalla. Susijengi eteni voittoon lukemin 86–83 ja varmisti jatkopaikkansa jo ennen alkulohkon päätöspeliä Kreikkaa vastaan. Jatkolohkossa suurmaat Kroatia ja Espanja olivat liian kovia, mutta isäntämaa Slovenia kaatui komeasti. Lopputuloksissa Suomi oli hienosti yhdeksäs.

Kuva: Tytti Nuoramo
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti