29. tammikuuta 2017

2005: ”En usko ennen kuin näen”

Susanna Pöykiö aloitti Suomen naisten yksinluistelussa ainutlaatuisen menestyksen vuosikymmenen luistelemalla vihdoin kauan odotetun arvokisamitalin Torinon EM-kisoissa 29. tammikuuta vuonna 2005.

Pöykiön kauden 2004–05 lyhytohjelman koreografia oli tehty mahtipontiseen Camille Saint-Saënsin musiikkiin Henry VIII. Pöykiö teki tarkan ja loppuun asti viimeistellyn suorituksen, joka nosti hänet kolmanneksi heti Venäjän Slutskajan ja Ukrainan Liashenkon jälkeen.

Vapaaohjelmaan Pöykiö lähti kuuman ryhmän ensimmäisenä. Tilanne oli jännittävä, olihan suomalainen kiinni historiallisessa mitalissa. Vapaaohjelman musiikkina oli Nino Rotan romanttinen Romeo ja Julia. Musiikin kaunis ja rauhallinen sointi sopi upeasti Pöykiön herkkään olemukseen ja taitavaan luisteluun. Hän sai pisteet, jotka näyttivät riittävän pitkälle. Tuuletuksia ei kuitenkaan ohjelman jälkeen nähty, sillä luistelija itse epäili mitalin karanneen viimeisten hyppyjen helpotuksiin.

Tuomarit arvostelivat suorituksen toiseksi parhaaksi ja yllättynyt Pöykiö sai pujottaa kaulaansa hopeaa. ”En osaa ajatella tehneeni historiaa. Olen niin onnellinen, että en löydä sanoja sitä kuvailemaan”, hän kertoi tapahtuneesta Turun Sanomille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti