14. tammikuuta 2017

2006: Peruslyönneillä voittajaksi

Kroatialainen Mario Ančić potki suivaantuneena varustekassiaan pelin tauottua Aucklandin tennisareenalla tammikuussa 2006. Jarkko Niemisen yksinkertainen peruspeli oli jättänyt siihen asti ATP-turnauksen kaikki erät voittaneen kroaatin aseettomaksi finaalin ensimmäisessä erässä.

Jarkko Nieminen oli asettanut vuoden päätavoitteekseen ATP-turnauksen voittamisen. Jo tammikuun neljäntenätoista päivänä hän oli vain erävoiton päässä tavoitteen toteutumisesta.

Juniorinakin taitoja väläytellyt Suomen tenniksen ykköspelaaja nousi tasaisesti kohti maailman huippua 2000-luvun alusta alkaen. Erinomainen enne menestykselle oli voitto huippupelaaja Andre Agassista Ranskan avoimissa huhtikuussa 2005.

Aucklandin finaalin toinen erä alkoi nihkeästi, kun Ančić sai jo murtopallon 3-1:een. Nieminen skarppasi, tasoitti ja jatkoi taktiikkansa mukaisesti pitkillä peruslyönneillä kohti vääjäämätöntä voittoa. Näin Jarkko Niemisestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen ATP-turnauksen voittanut suomalainen.

Niemisen vahvat otteet jatkuivat koko kevään ja hän nousi tenniksen ATP-rankingin 13. sijalle, uransa parhaalle, heinäkuussa 2006.

Kuva: Dmadeo, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti